Influencerparet rånades på 200 000: ”Jag hör ju själv hur idiotiskt det låter”

Kristian och Anna Täljeblad Pankov

Nu vill de varna andra.

Kristian och Anna Täljeblad Pankov slog igenom som ett par när de träffades i den tionde säsongen av Paradise Hotel 2017. Sedan dess har paret gift sig och idag driver de både en podcast och ett bolag tillsammans. 

Det är i det senaste avsnittet av parets podcast “Eat sleep reality”, som de berättar om hur de veckan innan blivit rånade. Enligt influencerparet rör det sig om kryptovaluta till ett värde av 200 000 kronor som av någon utomstående flyttats från deras digitala plånbok till någon annans. 

Kristian Täljeblad Pankov berättar i podavsnittet att han köpte sina första bitcoins 2015 och att han anser sig vara relativt påläst om ämnet och har varit medveten om såväl risker som säkerhetsåtgärder men att det alltså inte hindrat paret från att förlora sina kryptotillgångar. 

“Bara korkat på något vis”

Pengarna ska enligt Anna Pankov Täljeblad ha varit en investering för att ha en extra buffert i framtiden. 

200 000 kommer inte få oss att falla omkull men det är 200 000 som vi har tjänat ihop tillsammans och som vi har lagt undan, liksom lite som en buffert ifall saker och ting händer. 

Kristian Täljeblad Pankov säger att han vet att många säkert anser att man inte bör ha en buffert i krypto men att de tidigare gjort bedömningen att låta pengarna ligga kvar. När han hör sin fru och poddkollega berätta om hur de tänkt gör han däremot en annan bedömning. 

När du säger så, hör jag själv hur idiotiskt det låter. För att varför ska man ha en buffert på … Alltså, det är bara korkat på något vis, säger han om beslutet. 

Vill varna andra

Nu vill paret varna andra som har investerat i kryptovalutor. För den som handlar med kryptovalutor finns flera olika tjänster att ha sina investeringar sparade, tjänster som paret menar inte alltid är att lita på eftersom säkerheten inte kan garanteras. 

Kristian Täljeblad Pankov säger att han alltid trott att sådant här var något som drabbade andra, personer som blev utsatta för olika scams eller som klickade på konstiga länkar. Men hur parets konto har kunnat tömmas kan han inte svara på. Han säger också att han har ändrat inställning till kryptovalutor. Han menar att han inte längre tror på att det är något som kommer att hålla som betalmedel i framtiden, eftersom det inte är tillräckligt säkert för gemene man.