Instagram hoppar på ChatGPT-tåget – skapa innehåll med AI

Gör det enklare att skräddarsy Instagram-inlägg.

Vad kan det inte bli för mycket av just nu? Precis! ChatGPT. Det går snart snabbare att räkna upp alla tjänster alla som inte har någon form av ChatGPT-lösning än de som faktiskt har det. Nu ser det ut som att Instagram är nära att lägga till en egen AI-lösning.

En utvecklare som har tittat på Instagram-appens kod har hittat en ny funktion som gör det möjligt att skapa egna dekaler med AI-hjälp. Precis som i ChatGPT så är tanken att man som användare helt enkelt med text beskriver vad man vill ha. Instagrams AI skapar dekalen som sedan går att använda på samma sätt som övriga dekaler i Instagram.

Vi vet just nu inte mer om funktionen, som när den kan tänkas släppas och exakt hur den kommer att fungera. Sannolikt kommer det initialt handla om ett mindre test i ett begränsat antal länder.

Men bara det faktum att funktionen finns i Instagrams kod visar att det förmodligen inte är långt till dess att den släpps.

Det intressanta i sammanhanget är att Instagram väljer just dekaler. Och det visar att Instagram inte bara vill att användarna ska skapa själva innehållet, utan även de saker som man kan krydda sina Instagram-inlägg med. Helt enkelt göra det enklare att skräddarsy poster, Stories och Reels för att på så sätt få fler att skapa mer innehåll för plattformen.