Instagram kopierar Tiktok – Reels får nya funktioner

Enklare att se vad som flyger.

Instagram jagar som bekant Tiktok popularitet på kortvideoområdet. I sin senaste uppdatering av Reels lägger Instagram ytterligare ett par funktioner kopierade från just Tiktok. Och gör det enklare att se vad som flyger på Reels-området.

De nya funktionerna den här gången är:

Ny avdelning med trendande innehåll: Instagram får ny samlingspunkt som visar vilka låtar och vilka hashtaggar som är mest populära för tillfället.

Reels-redigeraren får sig ett ansiktslyft: Instagram passar på att förbättra hela redigeringsverktyget, så att video, ljud, dekaler och text blir enklare att arbeta med från samma ställe i Reels.

Fler insikter om hur innehållet presterar: Instagram lägger till fler insikter om hur Reels-innehåll presterar. Det handlar mer specifikt om två nya datapunkter: total tittartid och genomsnittlig tittartid för enskilda reels.

Notiser om nya följare: Instagram börjar berätta när nya följare trillar in från Reels-innehåll. Det blir alltså möjligt att löpande följa hur bra just Reels konverterar.

Gifts-funktionen breddas: Sist men inte minst breddar Instagram gåvofunktionen, där användare kan ge pengar till sina favoritkreatörer. Det blir nu möjligt att se vilka tittare som har gett en gåva i en viss Reels och där även tacka varje givare individuellt.

Gifts rullas kommande veckor också ut i fler länder, ”bland annat” Australien, Kanada, Frankrike, Nya Zeeland och Storbritannien. Oklart om Sverige är med i listan den här gången, men med tanke på de övriga länderna så är det sannolikt inte så.