Instagrams nästa steg – kan utmana videojättarna

Skärmdump från Alessandro Paluzzis twitter.

I kampen om användarna har Instagram, Tiktok och Youtube allt mer närmat sig varandra. En uppdaterad funktion kan vara Instagrams nästa drag.

När Tiktok explosionsartat vann mark i sociala medier, var Instagram inte sena med att lansera sina reels. Tiktok lanserade tidigare i år en uppdatering som tillät längre videoklipp och Youtube gör omvänt och satsar allt mer på de kortare videoklippen. 

I ett inlägg på Twitter delade mjukvaruutvecklaren Alessandro Paluzzi med sig av två skärmdumpar, som kan avslöja Instagrams nästa steg. Enligt inlägget testar Instagram just nu en förlängd tidsgräns för reels, vilket skulle göra att de följer i Tiktoks spår. Den nya tidsgränsen, om den lanseras, kommer då ändras från tre till tio minuter – något som dessutom sätter Instagram i position att utmana Youtube. 

Instagram bekräftade för techcrunch.com att den förlängda tiden för reels är något de testat, men än så länge bara internt. När, och om, längre reels blir tillgängliga för användaren återstår att se. Klart är i alla fall att videoformatet och de plattformar som erbjuder det, fortsätter att kämpa om att bli användarnas förstahandsval för innehållsskapande.