Instagrams nya funktion – betalar kreatörer för deras personliga innehåll

Ska belöna kreatörer som delar bilder och reels.

Instagram testar ett nytt sätt att betala kreatörer, ett bonusprogram med namnet Spring bonus, rapporterar sajten Mashable. Den nya satsningen ska ha bekräftats av en talesperson för Instagram. Bonusprogrammet ska, enligt en talesperson från Instagram, inkludera särskilda kreatörers fotoinlägg och reels. Det gäller också bara inlägg av privat karaktär, alltså inte sponsrade inlägg eller samarbeten.

Efterlängtad funktion

Det är inte första gången Instagram erbjuder kreatörer ett bonusprogram. Genom Reels play bonus, som lades ner under hösten förra året, gavs bland annat användarna en belöning när deras reels uppnådde ett visst antal visningar. Programmet ska enligt Mashable ha genererat intäkter på mellan 500 och 1000 dollar i månaden för de anslutna kreatörerna.

De som fick se sina intäkter sina när Reels play bonus plockades bort, kan alltså nu glädjas åt att Instagram återigen försöker sig på ett belöningssystem för sina användare. Denna gången ett som inkluderar flera olika typer av innehåll. Det nya belöningssystemet är dock fortfarande i testfasen och bara tillgängligt i Sydkorea, USA och Japan. Men enligt Instagram hoppas plattformen kunna erbjuda funktionen till fler marknader och kreatörer framöver.