Instagrams Twitter-utmanare rusar – snabbast växande sociala appen någonsin

Så många har redan gått med.

I natt släpptes så till sist Instagrams Twitter-utmanare Threads. Och det är många som är sugna på att prova den nya tjänsten. Väldigt många.

Efter 4 timmar hade 5 miljoner konton skapats och efter 7 timmar var summan uppe i 10 miljoner. Det lär göra Threads till den snabbast växande sociala tjänsten någonsin. Och självklart gick Mark Zuckerberg ut med nyheten på just Threads.

Visst, det är ju inte så att Threads startar från noll. Det skadar inte att ha Instagram i ryggen när man lanserar en ny tjänst. Men det var ändå inte givet att intresset skulle vara stort för appen.

Nu är inte många nedladdningar samma sak som hög användning långsiktigt. Eller ens på lite kortare sikt. Det är bara att fråga Clubhouse eller BeReal. Det återstår alltså att se hur det kommer att gå för Threads.

Det återstår också att se när vi i EU får tillgång till appen. Som Influens skrev om igår har Meta valt att inte släppa Threads i EU, på grund av att tjänsten verkar GDPR-läcka som ett såll. Vi får helt enkelt se när det kan bli aktuellt med en lansering även hos oss.