Isabella Löwengrip går in i nytt bolag: ”Har snappat upp en trend i USA”

”Gör man det här med rätt marknadsföring och kapital så kommer man långt”.

Isabella Löwengrip gör det igen – nu investerar hon i ett nytt bolag. Den här gången väljer hon att klivs in i företaget Plegium, som tillverkar olika typer av säkerhetsverktyg som försvarssprayer eller knapp med spårningsfunktion.

Det var jag som kontaktade Plegium. Jag fick ett allmänt pressmeddelande om deras produkter och kände att ”det här vill jag investera i”, säger Isabella Löwengrip till Breakit.

Det är entreprenörer som brinner för sin produkt och de har snappat upp en trend i USA, där de också har sin största försäljning idag. Jag tror att om man gör det här med rätt marknadsföring och kapital så kan man komma långt.

Plegium grundades 2016 av entreprenörerna Henrik Frisk och Carl Ljung. Under 2021 ökade omsättningen med 65 procent och landade på 10,9 miljoner kronor, men gjorde samtidigt ett minusresultat på 7,7 miljoner.

Hennes gedigna erfarenhet av att bygga bolag, förståelse för marknaden och dess behov, samt kunskap kring hur man bäst når ut genom bruset, kommer att addera ett stort värde för bolaget i den fas vi nu befinner oss i, säger Mikael Vig Magnell, vd för Plegium, i ett pressmeddelande.

Hur mycket Isabella Löwengrip går in med är dock inte avslöjat.

Jag har inte fått någon influencer-rabatt och går inte in som influencer. Jag är med på samma premisser som alla andra investerare och går in med ett mindre belopp och får ett mindre ägande. Sedan vill jag så klart öka andelen när, och om, bolaget växer och jag ser att det utvecklar sig åt rätt håll, säger Isabella och fortsätter:

Jag har avsatt kapital för företag som jag vill gå in i. Men jag ser inget värde i att dutta på flera ställen överallt eller för att bygga ett cv med en portfölj på 7-8 bolag bara för att. Jag vill gå in med hjärta och hjärna. Nu ska jag jobba ganska mycket med Plegium framåt. Det är kul och jag vill också visa för dem att jag är bra på det här. Sen vill jag fortsätta röra mig framåt med nya investeringar och jag har träffat några bolag som rör sig inom området för kvinnohälsa redan.