Johanna Nordström och Amie Bramme Sey leder Grammis: ”Höll på att köra av vägen”

Johanna Nordström och Amie Bramme Sey

Musikpriset Grammis har arrangeras sedan 1969 och kommer att delas ut även i år, dock anpassat efter Folkhälsomyndighetens Covid-19-rekommendationer.

Nu har årets värdpar presenterats. Kulturjournalisten Amie Bramme Sey tar ännu en gång på sig programledarrollen och får i år sällskap av komikern, skådespelaren och influencern Johanna Nordström.

Johanna är känd från bland annat podden ”Ursäkta” som idag är en av Sveriges mest lyssnade podcasts. Den driver hon tillsammans med kollegan Edvin Törnblom, och bjuder emellanåt in olika profiler i branschen. Johanna är även känd från underhållningsprogram som ”Bäst i Test” och ”Masked singer”.

Jag höll på att köra av vägen när jag fick frågan om att leda Grammis. Att dessutom få göra det med Amie är ju helt sanslöst. Har en dröm att få spela triangel på scen någon gång och ska försöka flirta till mig det under kvällen, säger Johanna Nordström i ett pressmeddelande.

Amie Bramme Sey är journalist i botten och har bland annat varit radioprofil, programledare för Aftonbladet Morgon och spelat in dokumentärfilmer för SVT. Hon är en återkommande kolumnist i svenska tidningen Elle, och hon är ena halvan av den hyllade podcasten ”Raseriet” som hon driver tillsammans med Fanna Ndow Norrby. Det här är andra gången som Amie kommer att leda galan.

Världens mest efterlängtade Grammisgala, äntligen! Det är en stor ära att få uppdraget igen och jag ser så mycket fram emot att göra detta tillsammans med Sveriges enda kvinna – Johanna f*cking Nordström! säger Amie Bramme Sey.

Grammispriset kommer att delas ut i 23 kategorier den tredje juni på Södra teatern i Stockholm.