Linn Löwes mystiska e-handel fortsätter blöda pengar

Linn Löwes

Bolaget grundades 2021.

Linn Löwes är en svensk träningsprofil med 3,3 miljoner följare på Instagram. Hon är också grundaren av Stacci Athletics och Fitnessappen Athli. 2021 registrerades ett nytt bolag kopplat till profilen, Madli AB, som enligt bolagsverket ska vara “en e-handel med skönhetsartiklar”.

Bolagets första årsredovisning, som sträckte sig från 20 januari 2021, till sista november 2022, visade att företaget inte omsatte något under det första verksamhetsåret. Däremot gjordes en förlust på nästan 200 000 kronor. Att ett nystartat företag går med förlust är däremot inget ovanligt och Influens spådde då att vi skulle få höra mer om bolaget under 2023

Fortfarande tyst kring bolaget

Men ett år senare verkar det fortfarande vara tyst om bolaget. Profilen har inte bolaget länkat i sina kanaler och redaktionens försök att hitta någon hemsida har misslyckats. Däremot landade en ny årsredovisning nyligen, som visar att företaget är aktivt – och fortsätter blöda pengar.

Madli AB gjorde under perioden december 2022 till november 2023 en förlust på 154 000 kronor. Detta samtidigt som bolaget fortfarande inte har haft några intäkter.

En av de stora minusposterna är “Förändringar av lager av produkter i arbete, färdiga varor och pågående arbeten för annans räkning”, som uppgår till minus 71 000 kronor, jämfört med positiva siffror på strax över 17 000 kronor året innan.

Samtidigt har kostnaderna för “råvaror och förnödenheter” minskat från 159 000 kronor till 64 000 kronor.

Uppdatering:

Efter att artikeln publicerats återkom Linn Löwes med en kommentar, där hon säger att bolaget är under avveckling.

Madli är under avveckling då jag valt att fortsätta min del av produktutvecklingen i ett av mina befintliga bolag istället.