Lovisa Worge steppar upp – efter beskedet från investerarna: “Tiden har kommit”

Lovisa Worge, Tomaj Sangchi, Bianca Ingrosso.

Ani jewels vd om beslutet att lämna bolaget. 

I december 2023 valde Mikael Snabb, Jesper Matsch att sälja sina andelar i Ani jewels. Andelarna såldes till två av grundarna, Bianca Ingrosso och Lovisa Worge, ansiktet utåt för smyckesbolaget. En annan som valde att sälja var Tomaj Sangchi, som då fortsatt skulle sitta kvar som vd.

Nu meddelar han, i ett mail till Influens systersajt, Ehandel.se, att han även valt att lämna den positionen. Något som under en period kommer innebära ett ökat ansvar för influencern och grundaren Lovisa Worge.

Sålt smycken för 50 miljoner

Bolaget grundades i slutet av 2021 och har sedan dess, enligt Tomaj Sangchi, sålt smycken för 50 miljoner kronor.

Att han väljer att lämna bolaget har alltså inget med företagets resultat att göra, menar han.

Tiden har kommit för nya äventyr. Jag har ägnat många år i smyckesbranschen och känner nu ett starkt intresse för att utforska fler branscher, säger Tomaj Sangchi.

Trots att bolaget fortfarande är mycket ungt känner sig Tomaj Sangchi trygg med att lämna över ansvaret.

Vi har ett utmärkt team på plats, och fler talanger ansluter. Jag är övertygad om att bolaget kommer att fortsätta växa och skapa fantastiska produkter även utan mig.

Tomaj Sangchi, som lämnar bolaget vid månadsskiftet, säger att han som entreprenör alltid varit delägare i de bolag som han drivit. Att vara delägare har gjort att han känt sig direkt kopplad till varje framsteg och utmaning som företaget mött. Något som även format hans sätt att engagera sig i verksamheten och dess framtid.

Så när vi kom till punkten där vi bestämde oss för att sälja våra andelar, kändes det naturligt för mig att också kliva åt sidan.

“En otrolig resa”

Den snart före detta vd:n för Ani jewels säger att det varit en “otrolig resa” att få vara med bolaget från start och han är stolt över de framgångar som de uppnått på så kort tid.

En höjdpunkt var vårt samarbete med Rosa Bandet förra oktober, där vi samlade in över 180 000 kr till deras kamp mot bröstcancer. Jag värdesätter också minnena från alla kundmöten i vår pop-up butik förra julen, vilket är något jag sent kommer att glömma.

Vem som kommer att ta över som vd kan han inte avslöja, men säger att man rekryterat en “mycket kompetent och entusiastisk” efterträdare.

Under övergångsperioden, fram till att den nya vd:n, en mycket kompetent ersättare som vi nyligen rekryterat, officiellt tillträder, kommer Lovisa Worge att ta ett större ansvar.