Margaux Dietz stöttar ny vaccinkampanj – 2,5 miljoner insamlade

Vaccine Forward, en svensk ideell insamlingsorganisation, kämpar för att samla in 17 miljarder kronor för att vaccinera invånarna i världens 92 fattigaste ekonomier. Nu har initiativet lanserats och Margaux Dietz är en av de första att prata om det i sina kanaler.

Medan vi får vaccinet “gratis” ser det inte likadant ut överallt i världen. Över 2 miljarder människor lever i länder som inte har möjlighet att vaccinera sin befolkning. Inte ens sin sjukvårdspersonal, skriver Margaux Dietz bland annat på sin blogg.

Målet är att sprida ordet om Vaccine Forward snabbt och internationellt, främst via digitala plattformar och sociala medier. Idag finns plattformen på svenska, engelska, franska, spanska, italienska, holländska, ryska och portugisiska, och inom kort även på tyska.

Många är vi som funderat på hur vi kan hjälpa till för att säkra hela världen från Covid-19, eftersom det är först då som vi alla får vår fulla frihet tillbaka att träffa familj och vänner, resa och sluta vara rädda för att viruset ska komma tillbaka. Därför startar vi nu Vaccine Forward, så att man med några få klick på mobilen kan skänka en eller flera vaccinationer till en medmänniska som behöver, säger grundaren Elisabeth Thand Ringqvist, i ett pressmeddelande.

Bara under de första veckorna har organisationen samlat in 2,5 miljoner kronor i gräsrotspengar. Förutom Margaux Dietz har även politikern Annie Lööf samt läkaren och professorn Agnes Wold pratat om Vaccine Forward i sina kanaler.

Organisationen är startad av ett 20-tal olika entreprenörer, bland andra riskkapitalisten Elisabeth Thand Ringqvist, Camilla Wallander, vd för Berghs School of Communication, serieentreprenören och presschef på Tradera Sofia Hagelin, entreprenören Katarina Svensson, holländska prinsessan Mabel of Orange Nassau, tidigare biståndsministern Gunilla Carlsson och Mattias Johansson, Head of Public Affairs på Volvo.

Vaccine Forward är medlem i Giva Sverige, och alla donationer går oavkortat till Globala Vaccinalliansen, skriver man i pressmeddelandet.