Meta ska pusha tre svenska profiler – här är de: ”Förstklassigt”

”De har valts ut för att de sticker ut”, säger Meta som nu ska anpassa sina plattformar till influenceryrket.

Meta storsatsar nu på influencers genom ett nytt program, som ska hjälpa micro-profiler att växa och ”omvandla sin passion till ett yrke”. Programmet har fått namnet Creators of Tomorrow och täcker Europa, Mellanöstern och Afrika. Målet är att ”inspirera till en ny rörelse av kreativt innehåll online”.

Till en början har Meta valt ut ett fåtal kreatörer i varje land som företaget kommer att jobba tätt ihop med, under det kommande året. De profiler som valts ut i Sverige är Gustaf Salzwedel, som går under namnet its.boomerella på Instagram och har 46 tusen följare, Emma Fridsell med 42 tusen följare samt Paul Edwards som har strax över 15 tusen följare.

De har valts ut för att de sticker ut och visar upp ett förstklassigt perspektiv på videoformat, arbetssätt och interaktiv underhållning – egenskaper som vi tror kommer att vara en del av Metaverse utveckling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vi kommer att arbeta nära dessa kreatörer under det kommande året, för att hjälpa dem att utöka sin följarskara och omvandla sin passion till ett yrke. Vi ser fram emot att lyfta flera stigande kreatörer från hela världen.

LÄS ÄVEN: Instagram får böter på 4,5 miljarder kronor – högsta summan någonsin

Exakt vad programmet ska innebära avslöjas inte men Meta meddelar att man kommer att presentera flera gemensamma projekt. Syftet är att bolagets plattformar ska bli ännu bättre för kreatörer, så att de kan bygga upp en publik och tjäna pengar. Och i ett bredare perspektiv, hoppas Meta också att de kan få in nästa generationens talanger.

Här är de profiler som Meta valt ut i våra grannländer:

Danmark

  • Freja Bermann, @f.bermann
  • Frederikke Wærens, @frederikkewaerens
  • Sofie Bøcher Lindquist, @hello_sofie
  • Danica Chloe Paetzold, @danicachloedk

Norge

  • Emilie Tømmerberg, @emilietommerberg
  • Petra Henriette Rufi, @petrahenriette
  • Chioma Anugweje, @chiomaacom