Metas betalprenumeration landar i Sverige – bli verifierad på Instagram och Facebook

Skaffa dig din egen blåbock.

I början av året lanserade Meta sitt betalabonnemang Meta Verified i ett par länder. Nu har funktionen landat i Sverige.

Meta Verified innebär att man får ett antal funktioner som bara är tillgängliga för prenumeranter:

  • En blåbock som visar att ett konto är verifierat
  • ”Utökat skydd” mot försök att imitera personer
  • ”Direkttillgång” till Metas support
  • Unika dekaler

Dessutom får prenumeranter varje månad 100 ”stjärnor” att ge till andra medlemmar, som i sin tur då får lite pengar för varje stjärna de får.

Metas stora införsäljningsargument för prenumerationen är att man kan säkra sitt konto och visa upp att ett konto är äkta. Men frågan är om det inte är tillgången till support som är det som främst kan locka människor att öppna plånboken.

Dubbla kostnaden för både Facebook och Instagram

Och plånboken blir 195 kronor lättare varje månad med en Verified-prenumeration om man registrerar sig via apparna. Skapar man konto via webben så blir kostnaden 160 kronor. Vill man dessutom blir verifierad på både Facebook och Instagram så blir kostnaden den dubbla.

För att få prenumerera på Meta Verified krävs att man är minst 18 år gammal. Man måste dessutom skicka in en selfievideo och en bild på ett statligt ID-kort. Funktionen ska bara vara tillgänglig för privatpersoner och därmed inte för företagskonton.

Meta verkar rulla ut funktionen i omgångar, så det är inte säkert att alla konton har fått tillgång. Men det är nog mest en tidsfråga innan alla konton har möjlighet att gå med.