Nu blir det enklare att sköta Facebook – konton får stöd för flera profiler

Får egna flöden och användarnamn.

En stor utmaning för alla som jobbar med sociala medier är att hålla reda på sitt privata jag och sitt jobbjag. Åtminstone när det kommer till vilket konto man är inloggad i när man ska lägga ut något. Allt fler av plattformarna har därför lagt till stöd för flera ”personligheter” i samma konto. Nu är det Facebooks tur.

Facebook gör det nu möjligt att ha upp till fyra extra profiler i ett och samma konto. Man kan alltså totalt ha fem olika Facebook-användare som man kan kan växla mellan utan att behöva logga ut och in när man vill byta.

Varje profil får ett eget @användarnamn och egna flöden. När en ny profil skapas så kommer den att vara nollställd vad gäller inställningar kring integritet och notiser. Har man gjort anpassningar här så måste man göra om dem för varje ny profil (ja, eller om man vill ha olika inställningar för olika profiler).

Vissa begränsningar

Det finns däremot några brasklappar. Marketplace, Professional-läget, dejtingtjänsten och betalfunktionen kommer inte att vara tillgängliga för extraprofilerna till att börja med. Dessa kan heller inte skicka meddelanden via Messenger, utan bara via Facebook-appen eller Facebook på webben. Enligt Meta så kommer Messenger-stödet att läggas till ”under de kommande månaderna”.

Det nya profilstödet släpps nu och kommer successivt att rullas ut till alla användare. Även här är det ”kommande månader” som gäller.