Ny bild-plattform vill utmana jättarna: ”Till alla som tröttnat”

Arian Bahrami en av grundarna till Kiliaro. Foto från LinkedIn

Molnlagring och privat delande av bilder i fokus.

Det svenska innovationsbolaget Kiliaro tillhandahåller en social bildgalleri-app med tillhörande molnlagringstjänst och vill verka för ett relevant delande av bilder. Under det senaste året har de arbetat fram ett koncept som de kallar ”Slow Social”. Det beskrivs som en ny typ av flöde i social medier som byggs upp av minnen från ditt liv och events som berört dig.

Kiliaro-appen handlar om privat fotodelning och ger en genuin inblick i vad som händer med personerna närmast dig och i events som berör dig, säger en av grundarna Arian Bahrami i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande beskriver Kiliaro början av 2022 som en turbulent tid för den sociala mediejätten Facebook, då Meta-aktien tappade med 25 procent i samband med att det avslöjades att antalet användare på plattformen minskat. De hänvisar också till en studie där analytiker från det internationella finansbolaget UBS kartlagt anledningarna till användartappet och menar nu att det skett ett skifte där många användare börjat föredra privat bilddelning framför offentlig.

Jakten på följare, flöden fulla med reklam och icke-relevant innehåll har tagit över det vi ser på våra sociala medier idag och Kiliaro vänder sig till alla som tröttnat på detta.

Kiliaro startades 2015 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.