Ny galen milstolpe för Meta – användarna rasar in

Medlem i ny exklusiv miljardklubb.

Igår var det dags för Meta att redovisa siffrorna för första kvartalet i år. Resultatet visade sig bli oväntat bra.

Omsättningen ökade visserligen bara med blygsamma två procent jämfört med för ett år sedan och vinsten rasade med runt 1,5 miljarder dollar. Men i båda fallen så var det trots det ljuspunkter i mörkret för Meta.

I samband med kvartalsrapporten så redovisade Meta också som vanligt hur det står till på användarfronten. Och det var framför allt en siffra som stod ut: för första gången använder nu över tre miljarder människor minst en av Metas fyra huvudappar – varje dag. Alltså Facebook, Instagram, Whatsapp och Messenger.

Det innebär med andra ord att nästan 40 procent av människorna på planeten använder Metas tjänster varje dag.

Facebooks engagemang ökar

Som om inte det vore nog så börjar antalet månadsanvändare för den så kallade appfamiljen närma sig fyra miljarder. 3,81 miljarder för att vara exakt. Både när det gäller månadsanvändarna och de dagliga användarna så är ökningen fem procent jämfört med första kvartalet 2022.

Meta redovisar inte siffrorna individuellt för sina appar – annat än för Facebook. Och även Metas riktiga trotjänare fortsätter att växa. Antalet månadsanvändare ökade med två procent, vilket gör att Facebook på egen hand börjar närma sig tremiljardersgränsen.

Men kanske mer intressant är att de dagliga användarna på Facebook ökar snabbare än månadsanvändarna. Fyra procent. Dubbelt så snabbt alltså.

Med andra ord: de befintliga Facebook-användarna är allt oftare inne i appen.