Nya siffror avslöjar megaförlust – Pewdiepie plockar ut 180 miljoner

Han har över 21 miljoner följare på Instagram, 111 miljoner prenumeranter på Youtube och listades som sjätte största profilen i världen på sociala medier 2021, varav den största i kategorin influencers. Om ni ännu inte har gissat vem vi pratar om så är det givetvis Göteborgaren Felix Kjellberg eller ”Pewdiepie” som han ofta kallas i den virtuella världen.

LÄS ÄVEN: Pewdiepie krossade 125 miljoner i vinst – har 110 miljoner prenumeranter på Youtube

Pewdiepies resa började 2010 på Youtube och idag är han en världskänd entreprenör och influencer. Han driver flera internationella bolag kopplade till allt från mode till gaming. Hur det går för Felix Kjellberg ur ett ekonomiskt perspektiv är därför lite svårare att undersöka, men han har fortfarande sitt svenska aktiebolag Pewdie holdings kvar. Och det har Breakit tagit en närmare titt på.

De senaste siffrorna för 2021 visar att omsättningen har fortsatt sjunka med cirka 14 procent, till 148 miljoner kronor. Det tidigare vinsten på 125 miljoner vände till förlust på -327 miljoner kronor, med anledning av ”nedskrivning av omsättningstillgångar utöver normala” på 434,5 miljoner kronor. Vad nedskrivningen gäller framgår inte av årsredovisningen, men det som framgår är att Pewdiepies unnar sig en utdelning på hela 180 miljoner kronor.

Under året har bolaget även förvärvat ett av Felix internationella bolag, nämligen PEW HK Limited i Hong Kong. Det har tidigare skött unisex-klädmärket Tsuki, som Felix drev tillsammans med sin fru Marzia Kjellberg. Under samma period ska Felix bolag PDPC Limited på Cypern även ha avyttrats, anledningen till detta är okänd.