Off script storsatsade i USA – nu vänder siffrorna

FV: Henrietta Fromholtz, Pontus Karlsson och Gus Fune

Influencern Henrietta Fromholtz grundade bolaget som bygger marknadsplatser åt influencers.

Tillsammans med entreprenörerna Pontus Karlsson och Gus Fune grundade influencern Henrietta Fromholtzs bolaget Off script. Målet var att ge mer makt åt influencers och ta marknadsandelar från retailers. 2022 meddelade man att man var på väg att storsatsa i USA och hade tagit in 10 miljoner kronor i kapital. Samtidigt tog grundaren Henrietta Fromholtz ett steg tillbaka och valde att inte längre vara operativt involverad i företaget.

Densiteten av kreatörer, agenturer, spännande bolag och investerare är i en klass för sig här i LA. Kreatörsekonomin här är i framkant och det är av industriledarna här vi får bäst respons på det vi skapar, sade Tom Coleman till Influens då.

Bolaget, som erbjuder e-handelslösningar för influencers som vill samla sina favoritprodukter från olika varumärken på ett och samma ställe, gjorde under 2022 en förlust på nära två miljoner kronor. Off script är numera ett helägt dotterbolag till Off script Inc med säte i Delaware USA. 

Men kanske kan bolaget vara på väg att vända utvecklingen. Enligt det senaste bokslutet gick man från en förlust på -1,9 miljoner kronor till en vinst på knappt 100 000 kronor. Enligt en kommentar till den senaste årsredovisningen, visade en kontrollbalansräkning i oktober 2023 att aktiekapitlet var förbrukat, något som vid räkenskapsårets slut ska ha återställts.