Pinterest stäms av ”hemlig grundare” – anklagas för idéstöld

Christine Martinez Loya driver en stor kanal på Pinterest där hon i dagsläget har över fem miljoner följare. Nu har hon stämt Pinterest-grundarna, Ben Silbermann och Paul Sciarra. Hon påstår nämligen att duon ska ha byggt plattformen på hennes idé, men att de aldrig har kompenserat henne för detta. Det rapporterar Forbes.

Enligt Christine ska hon ha berättat om idén, som idag är konceptet för Pinterest, för Ben och Paul när de jobbade ihop i början av 2008. Hon ska även ha hjälpt dem att hitta influencers som fick marknadsföra plattformen och varit rådgivare längs vägen.

Plattformen har sedan dess vuxit sakta men säkert, och nyligen steg Pinterests aktiekurs och förvandlade dess grundare till miljardärer. Men när de inte hörde av sig till Christine, förstod hon att hon inte skulle kompenseras för sin insats. Därför bestämde hon sig för att stämma bolaget och dess grundare.

I sin stämningsansökan skriver hon bland annat att hennes namn finns inbäddat i plattformens källkod, eftersom hon var involverad i projektet från början. Hon hävdar även att grundarna har begått ett kontraktsbrott, använt sig av otillbörliga affärsmetoder, begått idéstöld och inte kompenserat Christine för hennes arbete.

Hon understryker att hon inte var anställd på Pinterest under den angivna tidsperioden, men att grundarna hade kommit överens med henne om att de skulle kompensera Christine för hennes insats. Hon förklarar att eftersom hennes man och Ben var vänner privat, att hon var tärna på Bens bröllop och att paren brukade fira jul ihop så litade hon på grundarnas ord.

En talesperson från plattformen har svarat på stämningen att anklagelserna saknar grund och att bolaget kommer att stå fast vid sin sanning.