Plötsligt händer det – Instagram Reels flyttar hemifrån

Lånar ännu mer från Tiktok.

Instagram gör det nu möjligt att beställa adressändring för Reels. Kortvideofunktionen får nu stöd för att… ladda ned och spara klipp.

Det blir alltså möjligt att spara ned andras Reels, så länge som kontot som har delat klippet är publikt. Det går även att stänga av funktionen för sitt konto om man inte vill tillåta det här. Sedan kan klippet delas vidare om man vill, antingen i DM eller i någon annan tjänst.

I dagsläget släpps funktionen bara i USA och det finns ingen information om när den kan rullas ut bredare. Men vi kan nog gissa att det inte kommer att ta allt för lång tid innan den landar även hos oss.

Gör en Tiktok

Det kan kännas som en rätt liten funktion i det stora hela, men säger en hel om Instagrams ambitioner. Instagram tänker kort sagt kopiera Tiktok även här, med förhoppningen om att folk ska vilja dela Reels på andra ställen.

Enligt den bild som Instagrams vd Adams Mosseri delade om funktionen så ser det ut som att nedladdade videos får ett vattenmärke, precis som hos Tiktok. Instagram hoppas alltså att användare ska vilja marknadsföra Reels genom att dela upp klipp på andra plattformar.

Ironiskt nog så straffar Instagrams egen algoritm just vattenmärkta Reels. Så det återstår att se om Tiktok nu kommer att göra samma sak.