Podd-utmanaren fyller kassan med 10 miljoner: ”Kommer investera kraftigt”

Carl Fridsjö och Martin Johnson

”Finns inget annat bolag i Skandinavien som tänker kring podcasts och affären som oss”.

Third Ear Studio, poddbolaget som bildades i fjol när Just Stories, Soundtelling och Third Ear gick ihop, plockar in tio färska miljoner från befintliga investerare. De som bland annat deltar i rundan är Carl Fridsjö, arbetande styrelseordförande i Third Ear Studio, samt bolagets vd Martin Johnson. Det rapporterar Breakit.

LÄS ÄVEN: Nytt poddbolag plockar in färska miljoner och ställer in siktet mot 45 miljoner

Att vi gör detta i rådande marknadsklimat visar ett högt förtroende i ägarleden, vilket gör oss både stolta och glada, säger Carl Fridsjö.

Förutsättningarna för att skapa nästa stora poddsuccé har nog aldrig varit så goda, och som ett kreatörslett bolag är det självklart att vi kommer fortsätta investera kraftigt i just innehåll och kvalitetspoddar.

I samband med händelsen avslöjar man även att bolagets prenumerationserbjudande Third Ear+ nu består av cirka 20 000 användare.

Det finns inget annat bolag i Skandinavien som tänker kring podcasts och affären som oss, därför är det väldigt glädjande när vi svart på vitt också ser att modellen fungerar. Med Third Ear+ har vi på bara ett halvår etablerat ett helt nytt affärsområde med oerhörd potential, säger Carl Fridsjö.

Och vd:n Martin Johnson tillägger:

Det finns en enkel anledning till att Third Ear+ fått en lovande start, det som skiljer oss från andra är ett rigoröst fokus på kvalitetsinnehåll och att vi arbetar i flera led med att förvalta våra rättigheter. Vår övertygelse är också att lyssnarna hellre väntar några extra veckor än att bli överösta med hafsigt innehåll.