Smash Into Pieces blir ambassadörer för Håll Sverige Rent: ”Sprider framtidstro”

Smash Into Pieces

Skräpplockning och videohälsningar ska inspirera barn och unga. 

Bandet Smash Into Pieces har de senaste åren lockat till sig en stor publik och på sociala medier har de en stor målgrupp av barn och unga. Nu blir de ambassadörer för stiftelsen Håll Sverige Rent.

Under 2024 kommer bandmedlemmarna vara ansiktena utåt för stiftelsens olika kampanjer och i uppgiften ingår det bland annat att plocka skräp, peppa svenska folket att delta i skräpplockning och skicka videohälsningar till eldsjälar.

Vi vill vara bra förebilder och sprida hopp särskilt för alla barn som lyssnar på oss. Att stötta Håll Sverige Rent känns både naturligt och bra i hjärtat, eftersom kampanjerna handlar om att göra något handfast och bra för naturen, djuren och vår framtid. Att plocka skräp är ett sätt för både barn och vuxna att göra skillnad själva och se att en egen handling ger resultat, med andra ord så kan alla vara hjältar, säger Chris Adam, frontman i Smash Into Pieces.

Viktigt samarbete

Under året kommer Håll Sverige Rent att anordna olika tävlingar där landets skräpplockare får tillfälle att möta sina idoler från bandet, under deras Sverigeturné.

För oss är den här typen av samarbeten jätteviktiga, inte minst för barn och unga som är en av våra målgrupper. Det är viktigt att vi vuxna är bra förebilder och att ett folkkärt band tycker likadant och vill samarbeta med oss och engagera sig i skräpfrågan sprider framtidstro, säger Lisa Possne Frisell, kommunikationschef på Håll Sverige Rent.