Splay-chefen rullar ut ny byrå: ”Kampen om talanger hårdnar”

Mina Fagerfjäll och Anders Rask (foto: Goodname.se)

”Många varumärken jobbar defensivt med sin data, och gör samma saker om och om igen”.

Goodname är den nya contentbyrån som ska hjälpa företag med de senaste trenderna på sociala medier, bland annat Tiktok och employer branding. Bakom det nya företaget står Mina Fagerfjäll, tidigare kreativ chef på Splay One, och Anders Rask, tidigare strategichef på Aller media. Det skriver Resumé.

Duon ska ha identifierat en lucka som de hoppas kunna fylla. Enligt dem kämpar nämligen många företag fortfarande med sin närvaro på de sociala plattformarna.

Tiktok växer explosionsartat och vill man vara relevant framöver måste man vara där. I Sverige har Tiktok-kulturen inte riktigt satt sig då det finns väldigt mycket mark att ta. Förhoppningsvis kan vi vara en trygg hand som leder kunderna i det arbetet, säger Mina Fagerfjäll, vd på Goodname.

Anders Rask, som har titeln strategiskt ansvarig på Goodname, kommenterar:

Vår styrka ligger i att vi är två personer som kommer jobba hands on i uppdragen. Vi hoppas att kunderna vågar satsa på vår spetskompetens, min inom det strategiska och Minas inom det kreativa.

Kampen om talanger hårdnar och det ställer högre krav på att visa upp sitt arbetsgivarvarumärke bortom de närmast sörjande. Vi tror att det som kommer definiera moderna arbetsplatser är att man vågar visa upp sin interna kultur bortom det polerade. Att arbeta aktivt med det är en investering väl värd att göra. I det här arbetet är Instagram och Tiktok lika viktiga, om inte viktigare än, Linkedin och intranät.

Trots att det är en styrka att vara få i ett bolag och jobba ”hands-on” i projekt och uppdrag, ser Goodname-grundarna att man kommer att ta hjälp från andra byråer och frilansande kreatörer vid behov.

Till en början kommer bolaget att fokusera på e-handelsföretag, men kommer att bredda kundportföljen med tiden. Från från start har Goodname redan tre kunder ombord.

I dag jobbar man mycket enligt ytterligheter där datadrivna kampanjer ofta har ett för stort konverteringsfokus, vilket eroderar varumärket. På andra sidan spektrumet jobbar många med långsiktiga varumärkesaktiviteter som är svåra att mäta. Vi tror att man måste hitta en typ av gyllene medelväg. Det är många varumärken som jobbar defensivt med sin data, gör samma saker om och om igen, baserat på alldeles för snäva AB-tester. Man har investerat miljoner i CRM-system, men glömmer ibland att innehållet och upplevelsen är avgörande, säger Mina Fagerfjäll.