Succésiffror i Biancas bolag efter försäljningen – så stor blev vinsten

Bianca Ingrosso

Entreprenören Bianca Ingrosso driver idag fem olika aktiebolag – Bianca Ingrosso AB, Bibbz AB, Beauty Icons AB, Beauty Icons Holding AB och Sammy Holding AB. Nu har det senare bolagets bokslut för 2020 presenterats, och siffrorna är minst sagt imponerande.

Sammy Holding AB beskrivs som ett bolag som ska ”direkt eller indirekt, äga aktier och andelar i andra bolag”. Med andra ord är det ett bolag som ägnar sig åt investeringar. Det drivs av Bianca ihop med hennes mamma Pernilla Wahlgren. Enligt årsredovisningen, som Expressen Dina Pengar har tagit del av, ska vinsten uppgå till 202 miljoner kronor under fjolåret.

Vinsten är ett resultat av sålda aktier i sminkföretaget Caia Cosmetics, som Bianca grundade tillsammans med tre andra – Vanessa Lindblad, som är Biancas Manager, och skönhetsindustriveteranerna Mikael Snabb och Jesper Matsch.

De fyra grundarna var fram till i fjol bolagets enda ägare, men i somras gick riskkapitalbolaget Verdane in som delägare. Köpeskillingen uppgick till 200 miljoner kronor för strax över 50 procent av Caia Cosmetics, och enligt tidigare spekulationer skulle Bianca Ingrosso ha plockat ut 60 miljoner kronor ur affären – spekulationer som Bianca aldrig bekräftat.

Nu skriver Expressen att de tidigare gissningarna var fel. Enligt tidningen är vinsten i Sammy Holding AB ett resultat av de aktier som Bianca sålde i Caia Cosmetics, och att hennes del var värd 145 miljoner kronor. Den resterande delen av vinsten ska komma från ett annat av hennes bolag, Bianca Ingrosso AB.