Therése Lindgren är årets miljöhjälte 2023

Therese Lindgren, pressbild WWF

Det ska hon göra med vinstsumman. 

Igår presenterade Världsnaturfonden, WWF, årets miljöhjälte. Priset delas varje år ut till en person eller en organisation som under det senaste året har agerat på ett inspirerande, kreativt och nyskapande sätt för att vara en förebild för hållbarhet och biologisk mångfald. En av de nominerade var influencern Therése Lindgren, som också blev den som tog hem priset.

Jag är så otroligt otroligt hedrad och tacksam för det här priset, och aldrig i mitt liv har jag känt mig mer passionerad, motiverad och inspirerad att fortsätta på den här resan som jag precis påbörjat, skriver Therése Lindgren på Instagram.

Prispengarna, som uppgår till 100 000 kronor, kommer doneras till Världsnaturfondens fjällrävsprojekt, ett projekt som syftar till att bevara och utöka populationen av fjällrävar i Sverige.

För mig känns det extra viktigt att värna om djur och natur eftersom de inte kan föra sin egen talan eller stå upp för sina rättigheter. Jag brinner även för frågan om minskad konsumtion. Jag är verksam i, och har i hög grad bidragit till, ett klimat i sociala medier som normaliserar och glamouriserar en överdriven och onödig konsumtion. Jag vill göra allt jag kan nu för att ställa det till rätta, säger Therése Lindgren i ett pressmeddelande.