Therese Lindgren gör drama-komediserie för Discovery: ”Det här är så stort”

Therese Lindgren har skrivit en drama-komediserie för Discovery. Serien har fått namnet ”Dumpad” och totalt åtta avsnitt kommer att sändas i höst.

Jag håller på att göra en egen serie! Jag har en regissör, en producent, en makeup-artist, en kostymör… vi är ett helt team som håller på att göra en serie som jag har skrivit, tillsammans med en jätteduktig manusskribent och två regissörer, säger Therese Lindgren i ett Youtube-klipp.

Idéarbetet började för drygt ett år sedan, och nu har serien spelats in i cirka en månad. Men vad serien skulle handla om var inte helt självklart från början, berättar Therese.

Efter ett möte med Discovery gick hon tillbaka och började fundera kring vad för slags serie hon skulle vilja göra. Något som hon inte berättade för någon och sammanfattar att hon gick ”gick igenom det största som har hänt i hennes karriär helt själv”.

Jag tänkte att jag kan ju bara gräva där jag står, jag kan ju inte skriva om en riddare i Ryssland eller en ny typ av ”Game of Thrones”. Jag kan ingenting om sånt. Men vad kan jag? Jo, jag kan känslor. Jag vet hur det är att växa upp, att vara ung vuxen, hur det är att lida av psykisk ohälsa och hur det är att känna sig som den enda i hela världen. Jag vet hur det är att vara lämnad av den stora kärleken, jag vet hur det är att vara lämnad för att ens partner inte längre älskar en.

När Therese hade en färdig idé som hon presneterade för Discovery, fick hon inom kort ”grönt ljus” från kanalen som var redo att satsa. Produktionsbolaget Warner Bros anlitades och under det senaste året har Therese jobbat med dem för att ta fram alla detaljer.

Det jag presenterade för Discovery var inte så detaljerat. Jag visste inte hur första avsnittet skulle börja, hur tredje avsnittet skulle sluta eller vilka namn karaktärerna skulle ha. Det var bara en grov skiss, säger Therese.

Parallelt som vi skrev manus har vi också castat. Castingprocessen, att få se riktiga skådespelare, människor som jag har fått se på tv som provfilmar och läser ord som jag skrivit, det var häftigt. Vi hittade alla skådespelare och jag är helt övertygad om att ni kommer att älska dem. Det är klart att man är nervös – jag gör ett nytt stort projekt som jag aldrig gjort tidigare, men är det något som jag inte är det minsta nervös över så är det just skådespelarna. Jag är så tacksam. Alla som jobbar här, som gör det här möjligt, jag är så tacksam för att Discovery tror på mig. Det här är så stort.