Therése Lindgren slutar med Youtube – för att hjälpa djur på heltid

Therése Lindgren

Lämnar Youtube efter 10 år. 

Hon har länge varit en av Sveriges största Youtubers och har över en miljon prenumeranter men nu lämnar Therése Lindgren Youtube-karriären. Istället ska influencern arbeta heltid med sin nya stiftelse, Svenska Djurfonden. I en Youtube-video, som hon kallar sin sista, berättar influencern att stiftelsen bland annat ska stötta ideella föreningar och organisationer som arbetar med olika typer av djurskydd men också privatpersoner som till exempel behöver hjälp med att betala veterinärkostnader. Therése Lindgren har själv donerat 5 miljoner kronor till Svenska Djurfonden.

Jag har jobbat med Youtube i tio år. Men jag kan inte kväva passionen jag känner för djurskydd. Nu måste jag lägga mitt fokus på det, säger Therése Lindgren till TT.

”Satts på den här jorden för att göra skillnad”

Svenska Djurfonden börjar med att stödja tre olika ändamål. WWF och Svenska Fjällrävsprojektet får ett bidrag på 100 000 kronor för att fortsätta sitt arbete. Stockholms Vildfågel Rehab har tagit emot 50 000 kronor för att kunna hjälpa fler sjuka och skadade fåglar. 100 000 kronor går också till Kattjouren som hjälper övergivna och hemlösa katter i hela landet.

På något vis tror jag att jag har satts på den här jorden för att göra skillnad för djuren. Därför säger jag hej då till Youtube efter tio kära år tillsammans och frigör tid till att genom stiftelsen satsa långsiktigt och helhjärtat på att hjälpa djur, säger Therése Lindgren.

Den nu före detta Youtubern kommer fortsätta sin influencerkarriär via sitt Instagram-konto, där följarna också kommer få följa med under arbetet med stiftelsen.