TikTok öppnar dörren – posta direkt från andra appar

Här är apparna som är först ut.

I årets Svenskarna och internet, som släpptes igår, visade det sig att Tiktok fortsätter öka rätt mycket i Sverige. Men Tiktok känner också av att de andra stora sociala plattformarna flyttar fram positionerna allt mer för att ta upp kampen.

Nu öppnar Tiktok därför dörren till tredjepartsappar. Via ett nytt API blir det nu möjligt att posta direkt till Tiktok från externa appar. Funktionen heter vad den gör: Direct post.

Den nya integrationen gör att det går att göra inläggsinställningar, som vem som kan se en video och om det ska finnas undertexter, direkt i den externa appen. För de som använder en plattform för att administrera sina sociala medier så ska det även gå att schemalägga ”långvideoinnehåll”.

De tjänster som först får stöd för den nya funktionen är Adobe Premiere Pro, Adobe Express, Capcut (Tiktok-ägaren Bytedances egna videoredigeringsapp), Davinci Resolve, Socialpilot och Twitch.

Det mest intressanta i sammanhanget är att den rätt direkta konkurrenten Twitch är först ut med integrationen. Det beror sannolikt på att såväl Tiktok som Twitch-ägaren Amazon har en gemensam fiende i det här sammanhanget: Youtube.