Tiktok satsar på utbildning – ska locka fler unga kvinnor till techvärlden

Liv Sandberg (Foto: Tiktok) / Heidi Harman (Foto: Moises Ramire)

Lanserar tech- och entreprenörskurs tillsammans med ideell förening.

Ansökan har öppnat för Tiktoks nya utbildningssatsning, Techelevateher. Den nya tech- och entreprenörskursen har utformats tillsammans med den ideella föreningen Geekgirl meetup. Syftet är att få fler kvinnor att söka sig till tekniska branscher och rusta dem med användbara verktyg och ett starkt nätverk. Kursen är kostnadsfri och riktar sig till 40 deltagare i åldern 18-25 år från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Idag vet vi att organisationer och bolag med mångfald tenderar att vara mer lönsamma och prestera bättre, ändå ser vi ett fortsatt behov av ökad representation i techbranschen och bland andelen startup-grundare. Vårt mål med programmet är att sänka trösklarna och uppmuntra fler kvinnor att utforska techarenan på sitt eget unika sätt med inspiration från fantastiska förebilder och mentorer, säger Liv Sandberg, General Manager, Global Business Solutions, Norden och Centraleuropa på Tiktok.

Techelevateher är utvecklad för unga kvinnor med intresse för techbranschen och entreprenörsskap och sker både fysiskt och digitalt. Genom föreläsningar, workshops och mentorsträffar ska deltagarna tränas i nätverkande, entreprenöriella och tekniska färdigheter, inklusive enkel programmering och effektiv affärskommunikation.

Stora tech-namn deltar i kursen

Kursen ska enligt Tiktok Nordics ledas av Skandinaviens kvinnliga toppskikt inom tech och entreprenörskap. Medverkar gör bland annat danska internetentreprenören Ida Tin (Clue), svenska industridesignern Cecilia Hertz (Nasa, ESA), Cambridgedoktoranden och Tiktok-kreatören Eleonora Svanberg, norska start-up entreprenören Lalla Coulibaly och finska tech-kommunikatören Salla Kettunen.

Vi är otroligt stolta och glada över att kunna samla så många framstående kvinnliga experter från Norden som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet som föreläsare och mentorer inom Techelevateher. Deras engagemang är avgörande för att inspirera och stödja nästa generation unga kvinnor inom tech och entreprenörskap, säger Heidi Harman, Head of Strategic Partnerships, Geekgirl Meetup.