Tiktok testar ny funktion – nu kan allt innehåll bli köpbart

Skärmdumpar Tiktok Shop

Automatisk funktion kan göra alla inlägg köpbara.

En ny shoppingfunktion testas för plattformen Tiktok, det uppger Bloomberg. Den populära plattformen siktar nu på att utöka shoppingupplevelsen och siktar på att göra allt innehåll köpbart. Enligt Bloomberg rör det sig om avancerad teknik som automatiskt identifierar produkter i inlägget och låter tittaren hitta liknande produkter på Tiktok Shop.

Så kallat “köpbart innehåll” har tidigare bara varit tillgängligt för godkända influencers, men kommer, om funktionen rullas ut till användarna, göras tillgängligt på allt innehåll i appen. 

Tiktok Shop lanserades i USA under 2023 och recensionerna av funktionen har varit blandade. Medan mindre företag har kunnat rapportera om försäljningsrekord tack vare Tiktoks rabatter och erbjudanden om gratis frakt, har användare uttryckt oro över att mängden förfalskade produkter som säljs på plattformen och antalet annonsliknande inlägg från influencers.

Enligt uppgifter syftar den nya funktionen till att svara på kritiken. Detta genom att låta den identifierar och rekommenderar produkter, kopplade till vanliga användares inlägg, på ett sätt som inte uppfattas som påträngande eller säljande.