Upp till 100 snaps om dagen – Så mycket tjänar Lisa Borg på Snapchat

Lisa Borg (skärmdump från Instagram)

Allt fler influencers ser inkomstmöjligheter i plattformen. 

Med nya inkomstmöjligheter lockar Snapchat till sig allt fler influencers, något Influens tidigare skrivit om. En av de som valt att lägga allt mer tid och energi på plattformen är Lisa Borg. Enligt en intervju med Veckorevyn lägger profilen upp så många som mellan 50 till 100 snaps om dagen.

Jag blev sugen på att satsa mer på det här när jag förstod att man kunde tjäna mycket pengar. Man behöver tänka på var man lägger sina energipolletter, för jag vill göra bra innehåll på de plattformar som jag är på, säger Lisa Borg till Veckorevyn.

En halv miljon i månaden

Till Aftonbladet har profilen berättat att hon tjänar omkring en halv miljon kronor i månaden på sina sociala medier, varav 90 000 på bara Snapchat. Hon är inte den enda som lockats av inkomstmöjligheterna på plattformen. Enligt Lisa Borg är det flera influencers som kontaktat henne för att få veta hur man kommer igång.

Det är jättekul att inspirera och jag förstår dem. Vi har blivit så himla många fler influencers sedan Tiktok blev stort. Så det är nog en del som har svårt att få in jobb, och då är det ju intressant när det läggs på annonsörer och de själva inte behöver sälja in det. Så jag förstår att det är attraktivt, det hade nog jag själv tyckt också, säger Lisa Borg.

Kraven för att tjäna pengar

För att tjäna pengar på Snapchat behöver användaren uppfylla flera olika krav. Bland annat behöver man ha ett verifierat ”Snap star”-konto och ha en profil med minst 50 000 prenumeranter. Utöver det krävs det att kontot har över 25 miljoner visningar eller 12 000 timmars visningstid under de senaste 28 dagarna.

Det är med andra ord kanske inte så konstigt att Lisa Borg lägger ut så många snaps om dagen för att hålla kontot aktivt men samtidigt verkar profilen tycka att det är värt ansträngningen. Enligt henne finns det nämligen ingen annan sociala medier-plattform som kan ge så mycket pengar. Hon säger också att plattformen känns mer naturlig och prestigelös än många andra och att det blir ett mer genuint samtal mellan profilen och följarna.

Det känns äkta och roligt liksom, det är inte bara jag som ska ge av mig själv och tipsa, utan jag kan även få tips av dem, säger hon.