Wahlgrens värld flyttar in på Snapchat

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso

Nyheter och tv-program från bland annat Expressen och Discovery streamas nu på Snapchat.

Snapchats cirka tre miljoner användare lockade de stora mediehusen till att satsa på att få ut sitt material på plattformen, kan man läsa på Di.se. Från och med den 27:e september kan man se nyhetssändningar och program från bland annat Expressen, Aftonbladet och SBS Discovery. I Expressen utvecklar Johan Eslander som är chef för Expressen TV varför de ser det som ett viktigt steg.

För oss är det naturligt att vara tillgängliga på så många plattformar som möjligt och Snapchat är en sådan plattform där vi tidigare inte har publicerat vårt utbud.

Ökad synlighet och en möjlighet att nå ut till en yngre publik via Snapchat är viktigt för mediehusen. Dock har plattformen tappat mark till Tiktok och på börsen i USA har moderbolaget Snap förlorat 90 procent av sitt värde det senaste året. Därför är de glada att få detta tillskott som bland annat innebär att Wahlgrens värld streamas via plattformen.

För att växa på vår svenska plattform ännu mer är vi glada över att samarbeta med några av de ledande aktörerna i Sverige som kommer lägga till premiuminnehåll till vår plattform, säger Lars Bo Jeppesen, nordenchef för Snapchat.