Acast värvar framgångsrik influencer – från Danmark

Danmarks första skönhetsbloggare startar podd. 

Irina Olsen kommer ursprungligen från Ukraina men flyttade till Danmark när hon var 10 år. För tolv år sedan började hon blogga och blev efter det snabbt en av Danmarks största profiler. Hon var också en av de första att öppet lyfta frågor som kroppspositivism, ångest och feminism i sina kanaler. Nu har influencern värvats av svenska Acast.

Att en av Danmarks ledande influencers väljer Acast som plattform är det ultimata beviset på att vår strategi fungerar. Vi ser stor kommersiell potential för denna podd, tack vare Irinas fantastiska relationer, hennes djupa kunskap kring att skapa genomslagskraftigt innehåll och sitt unika sätt att engagera sina fans, säger Katrine Storgaard, innehållsansvarig på Acast i Danmark.

I sin podd ”Fru Olsen” bjuder influencern lyssnarna på ofiltrerade samtal om sin vardag, kroppspositivism och föräldraskap. Hon utlovar också djupa och känsliga samtal som hon inte anser får tillräckligt med uppmärksamhet i det offentliga rummet.

Jag är väldigt exalterad över det nya samarbetet med Acast, som verkligen är pionjärer inom den globala poddbranschen. Min ambition är att kunna tillgängliggöra podden för alla mina följare, även dem som inte varit en del av mitt universum tidigare, så att det blir en förlängning av mina andra kanaler. Lyssnarna får genom podden en djup inblick i vem jag är och mina tankar, jag har alltid sett podcasting som ett bra sätt att få kontakt med publiken, så jag ser verkligen fram emot detta nya äventyr, säger Irina Olsen i ett pressmeddelande.