Alexandra Nilsson söker jobb – erbjuder hittelön på 10 000 kronor

Alexandra Nilsson (skärmdump från Youtube / pressbild)

Influencern söker företag till serien ”Alexandra testar jobb”. 

På sin Youtube-kanal har Alexandra Nilsson tidigare testat flera mansdominerade jobb, bland annat har hon arbetat en dag som elektriker och sjöräddare. Med serien har Alexandra Nilsson velat bryta normer och få fler kvinnor intresserade av yrken som annars domineras av män. Nu söker hon och partnern Andreas Hellmers, som hon också arbetar med, nya företag som kan tänka sig vara med i nästa säsong.

I ett inlägg på Linkedin skriver Andreas Hellmers:

Jobbar du på ett företag med målsättning att vara inkluderande? Vi söker nya arbetsplatser inför nästa säsong av ”Alexandra testar jobb” som fokuserar på företag som satsar på att vara inkluderande i allmänhet, och välkomna fler kvinnor i synnerhet. Det kan såklart vara på andra företag än du jobbar på, men om du tipsar eller kopplar ihop oss med rätt person och det leder till att den arbetsgivaren blir en del av vår serie får du en hittelön på 10 000 kronor.

Enligt inlägget kan företaget också välja att skänka hela beloppet till valfri förening eller välgörenhet.

För att vara aktuellt för inspelningen ska företaget ha en omsättning på minst 250 miljoner kronor, en befintlig eller kommande strategi för jämställdhet och inkludering, samt vara verksamt i Sverige. Företaget bör också, enligt ett inlägg på Instagram, ”ha en budget från HR, marknad eller rekrytering”.