Alexandra Nilsson om sitt förändrade fokus – och följarnas respons: ”Jag är på rätt väg”

Alexandra Nilsson, till vänster tillsammans med Anis Don Demin under inspelning av "Under täcket".

Berättar om nya serien, drömmen om att bli programledare och att äntligen våga vara sig själv.

“Nämen hörrni, titta vem som är tillbaka på Youtube. Jag har kommit tillbaka med en helt ny programserie som är baserad på det jag älskar allra mest, det vill säga att hoppa i säng med olika kändisar.” Så inleds det första avsnittet av Alexandra Nilssons Youtube-serie, “Under täcket”.

Överväldigad av responsen

När idén till en intervjuserie kom till, ville Alexandra Nilsson att den skulle sticka ut i mängden av liknande koncept.

Att låna ett befintligt koncept och sedan genomföra det med bristfällig kvalitet är ingenting jag vill syssla med. Efter noggrant övervägande landade jag på idén att spela in allt på den mest intima platsen vi har tillgång till, sängen. För att verkligen göra mitt koncept unikt har jag även inkluderat skräddarsydda aktiviteter i vissa avsnitt, anpassade efter mina gäster, berättar Alexandra Nilsson för Influens.

Att sälja idén till en streamingtjänst var enligt influencern inget alternativ. Istället låg fokus på att återuppliva Youtube-kanalen.

Men vem vet vad som kommer hända framöver!

Planen är att släppa en säsong bestående av tio avsnitt. Efter det kommer serien ta en kort paus. 

Det tar otroligt mycket tid att samordna scheman med alla gäster och fotografer, samt att hantera all redigering, en uppgift jag tar på mig själv.

Sju av avsnitten har redan publicerats och enligt Alexandra Nilsson har serien fått mycket positiv uppmärksamhet från både följare och produktionsbolag.

Jag är överväldigad av den positiva responsen och de fina kommentarerna jag har fått! Det bekräftar för mig att jag är på rätt väg. Dessutom har jag fått beröm från flera kanaler och produktionsbolag som har börjat visa intresse för min serie, vilket är oerhört spännande.

Målet: Att skapa och sälja sina egna program

Att följarna uppskattar Alexandra Nilsson framför kameran är tydligt. Flera gånger har profilen fått kommentarer om att hon borde få ett eget program och att hon passar i rollen som programledare. Inte minst när profilen gjorde en hyllad kampanjserie om pensionärers sex- och kärleksliv. Och att profilen har en dröm om att arbeta med tv-produktioner är ingen hemlighet.

Min stora dröm är att inte bara vara programledare utan även att skapa mina egna program. Tillsammans med min partner har jag börjat utveckla olika koncept, allt från dejtingprogram till samhällsrelevanta program som berör ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Målet är att lyckas sälja åtminstone ett av dessa koncept innan årets slut.

Från redigerade foton till autentiska filmer

Alexandra Nilsson har varit med sedan bloggarnas storhetstid och därmed sett hur klimatet i sociala medier har gått från pixliga webbkameror och vardagsuppdateringar, till extrema redigeringar i Photoshop. För att sedan gå över till perfekta flöden och subtil retuschering innan det rörliga och personliga innehållet slog igenom med full kraft.

Influencern har även pratat öppet om att hon led av en ätstörning och om hur media till viss del drev på den, då hon som ung tjej ofta var föremål för dramatiska rubriker rörande hennes kropp. Att lämna tryggheten och kontrollen som kommer med utvalda stillbilder, för att börja göra rörligt och autentiskt innehåll, var därför inte helt enkelt.

Att växa upp som ung kvinna offentligt har varit en prövning då jag ständigt har stött på kritik angående mitt utseende. Att lämna det filterbehandlade fotot för att istället visa mig i rörligt format var en utmaning i början, men nu älskar jag det! Numera tar jag knappt några stillbilder av mig själv längre, eftersom jag anser att ett rörligt format ger mig och mina följare så mycket mer.

Så blir du mer bekväm framför kameran

Med Tiktok, Reels och allt fler konceptserier på Youtube har det rörliga innehållet närmast tagit över sociala medier. För de influencers som tidigare kunnat leva på kreativa eller inspirerande bilder har säkerligen pressen på att börja filma för att hålla sig relevanta ökat. Men hur blir man mer bekväm framför kameran?

Jag vet att det här kanske inte låter som det mest underhållande tipset, men det är faktiskt otroligt viktigt att släppa fokuset på sitt utseende. Undvik att pilla med håret, posera eller kolla dig i spegeln medan du spelar in, det syns på skärmen. Ha modet att prata och röra dig precis som du skulle göra naturligt, som om du pratade med en vän. Det blir så mycket mer äkta och genuint.