Alice Stenlöf och Klara Elvgren fick Guldörat för ”Årets genombrott”

Alice Stenlöf, Klara Elvgren

Hyllas för sitt avsnitt om gängkriminalitet. 

När Guldörat gick av stapeln tidigare i veckan, fick podcasten “Vad fan hände?” utmärkelsen Årets genombrott. Bakom podcasten står Alice Stenlöf och Klara “Tan by Klara” Elvgren. Podcasten har rullat sedan i mars 2023 och utkommit i knappt 30 avsnitt men har redan seglat upp på topplistorna över Sveriges största podcasts. 

Vi gjorde det! Men vi vore ingenting utan er, våra otroliga lyssnare som troget orkar med oss vecka efter vecka. Tack, tack, tack, skriver Klara Elvgren på Instagram.

Även podcastkollegan Alice Stenlöf tog till Instagram för att uttrycka sin glädje och tacksamhet över vinsten.

Måste bara få skryta lite om att jag och min bästa kompis kammade hem årets genombrott för vår podcast i guldörat igår! Det är en jättestor ära att ens vara nominerad och att vi vann igår är helt sjukt, skriver hon.

Gästades av Evin Cetin

Podcasten behandlar oftast frågor som dejtingliv, kändisskap och vardagslivets olika med- och motgångar, ofta serverat med en stor dos humor. I det senaste avsnittet är tonerna annorlunda. Podcasten gästas av juristen och författaren Evin Cetin som pratar om gängkriminaliteten i Sverige, vilka det är som riskerar att hamna där och om sorgen och mörkret bakom tidningsrubrikerna. 

Avsnittet, som på många sätt skiljer sig från duons övriga innehåll, har redan delats vidare flera gånger och i kommentarerna har de positiva kommentarerna en klar majoritet.

 Detta var det viktigaste samtalet i er podd hittills! Snälla fortsätt använd er plattform för att göra skillnad, skriver en följare.

Lyssnade igenom avsnittet igår och helt ärligt så är det ert bästa (och viktigaste!) avsnitt hittills, skriver en annan.