Amazon plockar in influencers – när Prime Video utmanar svenska marknaden

Bilder från @primevideose på Instagram

Allt från dating och prank till humor med kända svenskar när det satsas i Sverige.

Amazon Prime Video satsar större på Nordiska och Svenska produktioner. Det meddelades på eventet ”Prime video presents” i Stockholm, skriver Dagens Media. I dessa produktioner kommer vi att se en uppsjö av svenska kändisar och influencers. Först ut av dessa är ”Ägd av Danny”, en serie där artisten Danny Saucedo prankar kända och okända människor. I serien kommer vi också att få se Anis Don Demina, Samir Badran och Julia Franzén. Premiären är satt till den 16:e december.

Lite drygt en vecka senare är det premiär för ett datingprogram som leds av Kristian Täljeblad och Anna Pankova som träffades i programmet Paradise Hotel och nu är gifta. Det nya programet heter “Heta Hjärtan” där en så kallad ”super-dater” paras ihop med tre andra singlar i en bastu. Därefter blir det utmaningar och det kommer väljas från båda håll vem som ska stanna och vem som vill stanna. På sin Instagram skriver Kristian Täljeblad följande:

Även fast jag tidigare föredragit att deltaga, istället för att programleda, så finns det inget som jag är så stolt över just nu som att fått chansen att programleda Heta Hjärtan tillsammans med dig älskling!

Sist ut i år kommer en svensk version av ”LOL: Last one laughing” som på svenska fått namnet ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”. Tio svenska komiker samlas i ett rum och tävlar mot varandra. Den som skrattar sist vinner en prispott på en halv miljon kronor. I programet ser vi bland andra Edvin Törnblom, Clara Henry och programmet leds av Eva Röse. 28:e december är det dags att se vem som kan hålla sig längst från att skratta.

I slutet av januari får vi se Kodjo Akolor leda programmet ”Good luck guys”, en realityserie där sex kända duos flygs till en öde strand i Thailand. Väl på ön ska de tävla om fördelar som gör det drägligare för dem och i slutändan ska det finnas en vinnare. I dessa duos hittar vi bland annat Ellen Bergström och Niclas Lij, Lisa Borg – före detta Anckarman – och Henrik Elvefjord Borg. 20:e januari har serien premiär.

Vi ska överleva på en öde strand i Thailand ihop med andra kända ansikten som alla har gemensamt att vi vanligtvis lever i överflöd. I Thailand lever vi däremot utan tillgång till sängar, teknologi och mätta magar. Det blir stenhårda dueller i djungeln, panikgråt runt lägerelden, hjärtskärande utröstningar och massor av nyfunnen vänskap. Förstår ni att detta alltså blev vår bröllopsresa? Hahahaha, skriver Lisa Anckarman, som numer heter Borg efter giftemålet, på sin Instagram.