Annie Erfass gjorde matlagning till en influencerkarriär – genom viral video

Säsong 3, Avsnitt 51

Annie Erfass, är en 25-årig mat- och hälsoinfluencer från Göteborg som skapar innehåll under kontonamnet ”Kalorismart” på Instagram och TikTok. Där kombinerar hon sin passion för matlagning och bakning med kunskaper inom media och kommunikationsvetenskap, för att inspirera sina följare till en hälsosam livsstil.

Annie berättar i avsnittet om sin bakgrund och hur hennes intresse för matlagning började, särskilt efter att hon flyttade hemifrån. Hon diskuterar vikten av att njuta av maten samtidigt som man äter nyttigt, och hur hon genom sociala medier vill inspirera andra till en balanserad livsstil. Hon reflekterar över sitt arbete och hur hon spenderar sina dagar med att laga mat och skapa innehåll. Annie förklarar även vilka utmaningar och kreativt arbete som ligger bakom varje video hon producerar.

I avsnittet berättar hon också om den virala videon som blev en rejäl skjuts för hennes karriär. Hon diskuterar även utmaningarna med att skapa innehåll som passar olika plattformars algoritmer och publik. Slutligen delar hon med sig av sina framtidsplaner och drömmarna om ett eget TV-program och egna kokböcker.


Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”. Med på resan har han med sig Influens.se.