Emma “Herrmelin” Melin: “Jag gör sketcher av personer jag träffar”

Säsong 2, Avsnitt 53

Emma Melin, även känd som ”Herrmelin” på sociala medier, delar med sig av resan från att börja skapa innehåll på Tiktok på skoj, till att bli erkänd för sin humor och skådespelartalang. 

Emma diskuterar den kreativa processen bakom hennes sketcher, där hon ofta spelar flera karaktärer och hur hon använder vardagliga observationer som inspiration. Men också om hur hon måste ta pauser för att ”leva”, för att få spaningar och inspiration till sketcher. 

Emma reflekterar över vikten av att skapa innehåll som är troget mot ens egna intressen snarare än att enbart fokusera på vad publiken förväntar sig. Hon belyser även hur Tiktok har öppnat dörrar för nya möjligheter utanför plattformen, inklusive skådespel och andra kreativa projekt.

Trots framgångarna på sociala medier är Emma ödmjuk och realistisk kring sitt skapande och värderar möjligheten att experimentera och växa som artist. Hennes framtid ser ljus ut, med planer på att utvidga sin kreativitet och kanske till och med omsätta sitt onlineinnehåll till mer traditionella medier eller skådespelarroller.


Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”. Med på resan har han med sig Influens.se.