Skadan stoppade sportkarriären – då slog Finn Aldén Joyce igenom på Tiktok

Säsong 2, Avsnitt 50 

I denna podcast diskuteras gästen Finn Aldén Joyces karriär och erfarenheter. Finn, ursprungligen en passionerad beachvolleybollspelare från Göteborg, blev en populär sociala medier-profil genom att skapa humoristiska videor. Efter en skada som pausade hans sportkarriär, började han utforska humor och blev snabbt populär på sociala plattformar som Tiktok och Instagram.

Finn reflekterar över sin resa, från att göra enkla skämt till att utveckla mer genomtänkt humor. Han pratar om vikten av originalitet, överdrift och överraskning i skapandet av humor. Finn delar med sig av sin process, hur han började på Instagram och sedan flyttade till Tiktok, där han uppnådde viral framgång. En av hans första virala videor var kontroversiell, vilket resulterade i en snabb ökning av följare.

Han diskuterar även sitt arbete med Pantamera, en grupp där han deltar i skapandet av humorinnehåll. Finn betonar vikten av att vara proaktiv och ta initiativ i sin karriär. Finn avslutar med att uppmuntra till att skapa innehåll man är passionerad för och att våga misslyckas för att sedan lära sig och utvecklas.


Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”. Med på resan har han med sig Influens.se.