Ännu ett nej för Katrin Zytomierska – domen står fast: “Fortsätta kämpa”

Katrin Zytomierska

Vill ta ärendet vidare till EU-domstolen.

Katrin Zytomierska och företaget Clean eating dömdes till att betala ett vite på sammanlagt 1,2 miljoner kronor. Detta på grund av upprepade fall av dold marknadsföring.

Influencern och entreprenörens advokat Mark Safaryan, sade redan i oktober förra året, i samband med domen, att de skulle överklaga. Patent- och marknadsöverdomstolen meddelade i december att de inte kommer att ta upp ärendet och nu har det även blivit ett nej från Högsta domstolen.

Jo livet har sina prövningar men det handlar om att fortsätta kämpa och hitta lösningar, skriver Zytomierska i ett sms till Expressen, gällande att domen och böterna kvarstår.

LÄS ÄVEN: Fallet med Katrin Zytomierska och Clean Eating – avgörande för branschen

Måste betala

Profilen och hennes företag måste nu betala boten för att undvika “tråkiga konsekvenser”. Men Katrin Zytomierska och hennes advokat har inte gett upp och enligt Mark Safaryan kommer de ta ärendet vidare till EU-domstolen.

Vi anser att sista ordet inte är sagt i det här ärendet, och det är anledningen till att vi nu har övervägt och kommit fram till att vi ska gå vidare med det här till EU-domstolen, säger advokaten till Expressen.