Benjamin Ingrosso spelar med Head & Shoulders-ikonen: ”Passar klockrent”

Bild från kampanjen

I fjol släppte Benjamin Ingrosso låten ”Shampoo”. En catchy melodi inlindad i en text som beskriver hur en person gör sig redo inför en dejt.

”Gonna tell you I adore you. Gonna ask you to be mine. Making plans for the shower, yeah, ah-ha. Still got a little time, mmm….” och när refrängen kommer sjunger han: ”Now put on some shampoo. Yeah. Shampoo…Whoo!”.

Detta tyckte varumärket Head & Shoulders om, minst sagt. Nu har företaget valt att spinna vidare på Benjamins hårvårdstema genom att plocka in honom i sin reklamfilm, där han får gästspela med Head & Shoulders-ikonen Henrik Lundqvist.

Det var riktigt roliga produktionsdagar med Benjamin och vi hade väldigt skoj när vi bollade manus och repliker. Det blev många skratt, säger Henrik Lundqvist i ett pressmeddelande.

I den nya reklamfilmen checkar Henrik in på ett hotell och i receptionen blir han bjuden på ett Head & Shoulders-shampoo som receptionisten är säker på att han vill ha. Henrik tackar dock nej till detta och då står Benjamin bredvid, näst på tur. Benjamin ifrågasätter varför shampoo-legenden har slutat använda hårprodukten, och då introducerar Henrik varumärkets senaste shampoo och utmanar Benjamin att skriva en låt om den.

För en kille som Benjamin så kommer skådespeleri väldigt naturligt. Att han dessutom inte är rädd för att bjuda på sig själv gör att han passar klockrent för de här reklamfilmerna, fortsätter Henrik Lundqvist.

Henrik har jobbat med Head & Shoulders i mer än nio år, men är främst känd som hockeyspelare i NHL.