Caias kalender säljs på Tradera – för nästan dubbelt så mycket

Bilden är ett montage. Skärmdumpar från Tradera, Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad.

Sålde slut på tre dagar, nu säljs de vidare. 

Den 26 september släppte Caia cosmetics, grundat av bland andra Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad, sin årliga julkalender. Redan tre dagar senare var den slutsåld. Influens började redan då bevaka Tradera och noterade att det lades ut kalendrar till försäljning, redan innan de ens levererats till kunderna. Då handlade de bara om ett fåtal, och beskrivningen i annonserna handlade ofta om att någon råkat köpa dubbletter.

Nu verkar annonserna istället syfta till att tjäna några extra slantar på den eftertraktade kalendern. I skrivande stund får en sökning på Caia adventskalender nära 120 träffar på Tradera. De flesta innehåller kalenderns produkter eller kalendern i sin helhet men även ”hattlådan” och påsarna som produkterna kommer i ligger ute till försäljning.

Priset för årets kalender var 2695 kronor, med ett värde på 8000 kr, enligt varumärket själva. På Tradera har majoriteten av annonserna ett utgångspris på omkring 1000 kronor över ordinarie pris. Flera av dem har ett ”köp nu-pris” på nästan det dubbla, omkring 5000 kronor.