Camilla Läckberg i ny podcast-serie: ”Ett riktigt hjärteprojekt för mig”

Camilla Läckberg

Krokar arm med Creative society och Podme. 

Camilla Läckberg har flera storsäljande böcker på sin meritlista och 320 000 följare på Instagram. Nu gör författaren även podcastdebut. Tillsammans med Podme dokumentär kommer hon i en serie om fyra delar, ta sig an det olösta fallet med Johan Asplund, en 11-årig pojke som försvann 1980.

I serien träffar Camilla Läckberg anhöriga och personer med inblick i fallet. Ett fall som skakade Sverige och blev startskottet för en av landets största rättsskandaler.

Det här är ett riktigt hjärteprojekt för mig. Jag vill hjälpa till att berätta historien om Johan och försöka göra honom rättvisa. Det är helt fruktansvärt att familjen fortfarande inte fått något avslut, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Serien som går under namnet ”Pojken som aldrig kom hem” har premiär på Podme den 7 november och är producerad av Creative society.

Utöver att den här berättelsen spelar en central roll i svensk kriminalhistoria, så är det först och främst en berättelse om saknad, sorg och två föräldrar som söker svar. Vi är oerhört imponerade av den fantastiska insats Camilla Läckberg gjort för att ge lyssnaren förståelse för vad som hände Johan Asplund, säger Emilia Melgar Arnheim, dokumentärchef på Podme.