Dagbok, influencerhistoria och hållbarhet – november blir en bokmånad signerad influencers

Benjamin Ingrosso, Therése Lindgren, Camilla Gervide. Bilden är ett montage.

Benjamin Ingrosso, Camilla Gervide och Therése Lindgren släpper böcker. 

Under en månad släpps inte mindre än tre böcker som på ett eller annat sätt kan signeras influencers.

Först ut är Benjamin Ingrossos “Allt det vackra” med utgivningsdatum den första november. Boken är en dagbok skriven under tiden artisten var på turné under sommaren 2023. Enligt beskrivningen av boken är det också en hyllning till musiken, publiken och den svenska sommaren.

Knappt en vecka senare släpper Therése Lindgren sin bok, som hon skrivit i samarbete med Naturskyddsföreningen. “Viktigt på riktigt : Min resa mot att leva mer hållbart” är en faktabok där läsaren får följa med influencern i sin resa mot en mer hållbar vardag. Boken innehåller också faktatexter som beskriver hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar klimatet.

Bokmånaden avslutas med en genomgång av influenceryrkets moderna historia, från de första blogginläggen till den stora och professionella bransch det är idag. Camilla Gervide är personen bakom Bloggbevakning. Hennes bok “De kallar oss influencers” utlovar både kända och tidigare okända berättelser från några av de stora profilernas karriärer men ställer också frågor kring de som följer dem och deras ansvar.