Katten Nala är influencer – tjänar miljoner

Nala. (Foto: Instagram @nala_cat)

Är världens rikaste katt.

Nala från Los Angeles i USA, är en influencer med 4,5 miljoner följare på Instagram. Hon är också en katt. 2019 slog hon Guinness världsrekord för katten med flest följare på Instagram och den fyrbenta influencern frontar dessutom ett eget kattmatsvarumärke, “Love, Nala”. Men den största delen av hennes inkomster kommer från influencer marketing.

Med miljontals följare är Nala en framgångsrik influencer, vilket också gjort hennes plattform till en attraktiv plats för annonsörer att synas på. Och katten verkar dra in en hel del pengar på sin influencerkarriär. Enligt webbplatsen Cats.com har Nala ett nettovärde på 100 miljoner dollar, vilket gör henne till det andra rikaste husdjuret i världen.

Har sällskap av Taylor Swifts katt

På förstaplatsen i listan över världens rikaste husdjur finns schäferhunden Gunther VI, som ärvde sin förmögenhet av sin pappa, som i sin tur ägde den av sin ägare, grevinnan Carlotta Liebenstein. Hundens nettovärde uppgår till 500 miljoner dollar.

Ett annat framgångsrikt husdjur är Olivia Benson, Taylor Swifts katt, som kommer på tredje plats i listan. Katten uppges ha ett nettovärde på 97 miljoner dollar. Pengarna ska hon ha tjänat in genom försäljning av merchandise och genom att framträda i sin ägares musikvideor.