Efter avsnittet av ”Vad hände sen?” – nu anklagas Mauri Hermundsson för fler brott

Gunilla Persson (Foto: Stella pictures) / Mauri Hermundsson

Gunilla Persson hävdar att programledaren förgiftat henne.

Det var i ett avsnitt av Mauri Hermundssons ”Mauri – Vad hände sen?” som profilen fick möta Gunilla Persson, känd från Hollywoodfruar och aktuell i Melodifestivalen. Under avsnittet fick tittarna bland annat följa med under begravningen av Gunilla Perssons mamma, vilken hon enligt uppgifter själv bjudit in programmet till. Efter sändning kritiserade hon Mauri Hermundsson och TV4 för att ha agerat olämpligt i samband med begravningen.

Mauri spelar pajas och driver med mina vänner på mammas mottagning följande begravningen. Han frågar sig själv gång på gång vad han har där att göra! Han vanärar därigenom mammas minne, skrev Gunilla Persson på Instagram då.

Gunilla Persson hotade med att vidta rättsliga åtgärder, bland annat då hon menar att hon inte tillåtit att det filmades inne i kyrkan. Gunilla Perssons advokat Mark Safaryan säger till Expressen att det handlar om ett avtalsbrott. Enligt honom och Gunilla Persson fanns det en överenskommelse om deltagandet i programmet som TV4 brutit mot.

Det ser man tydligt av programmet också att man försöker provocera fram scener som hon inte haft kännedom om från början eller har gått med på. Dessutom har hon försökt stoppa programmet under lång tid och inte åstadkommit resultat. Nu har jag fått i uppdrag att se om det finns underlag för att klandra det här juridiskt, säger Mark Safaryan till Expressen.

Nu har Gunilla Persson valt att rikta fokus mot en annan grej i programmet, middagen som åts tillsammans med Mauri Hermundsson.

Anklagas för förgiftning

Då den tilltänkta restaurangen inte tillät att produktionen filmade inne i restaurangen fick Gunilla Persson och Mauri Hermundsson istället äta mat på ett annat ställe. I samband med att Gunilla Persson ska ta sin första tugga av maten hörs en ”voice over” från Mauri Hermundsson som berättar att Gunilla Persson där och då är omedveten om att hon kommer att drabbas av en svår matförgiftning.

I TV4:s nyårskarameller pratade Mauri Hermundsson och Tilde De Paula om situationen, ett samtal som slutar med att klippet spelas upp för tittarna. Efteråt applåderar publiken i studion och Mauri Hermundsson säger:

En applåd för att jag förgiftade Gunilla Persson.

Det är bland annat den här kommentaren Gunilla Persson och hennes advokat hänvisar till när hon nu anklagar programledaren för brott. Gunilla Persson har i flera Instagraminlägg själv kommenterat händelsen och hänvisar till den som både misshandel och mordförsök.

De uppgifterna som han uppger under det här tv-programmet är allvarliga och tyder på att brott har begåtts mot min klient. Det är därför jag tillskriver honom i syfte att ta del av hans inställning i förhållande till den misstanken som har riktats mot honom, säger advokaten Mark Safaryan.

I ett inlägg på Instagram lade Gunilla Persson själv upp det brev som skickats från advokaten till Mauri Hermundsson, ett inlägg som nu är borttaget. I brevet gick det att läsa att advokaten och Gunilla Persson anser att Mauri Hermundsson i ord och handling erkänt att han var medveten om att Gunilla Persson skulle drabbas av matförgiftning.

Mauri Hermundsson har valt att inte kommentera de nya anklagelserna.