Ekonomiprofilen programleder ny träningspodd: ”Finns samband”

Felix Nordqvist tillsammans med gästen Sebastian Tadros. (pressbild)

Profilen vill få människor att investera i både aktier och hälsan.

“Whey to Success” är namnet på en ny videopodcast på Youtube. Podcasten lanseras av företaget Gymgrossisten, som tagit hjälp av content-gruppen Team5pm och influencern Felix Nordqvist.

Felix Nordqvist, som kommer att programleda podcasten, toppade listan över Sveriges mäktigaste Youtube-profiler inom ekonomi, i Medieakademins senaste kartläggning. Men profilen har också ett stort intresse för träning och nu ska han, tillsammans med flertalet gäster, inspirera fler till att känna träningsglädje.

Det är superkul! Stora lass med viktiga budskap som förhoppningsvis når ut till så många som möjligt. Vi vill få tittarna att inspireras och motiveras till att träna, och förstå att man kan överkomma vilka hinder som helst. Både mentala och fysiska, säger Felix Nordqvist till Influens.

Ett samband mellan plånbok och hälsa

På sin Youtube-kanal har profilen och “finfluencern” nästan 39 000 följare och fokuset ligger nästan uteslutande på ekonomi. På Instagram är det istället intresset för träning som lyser starkast, och enligt honom själv finns det planer på att fortsätta vinna mark även inom den kategorin.

Dock så tror jag man får vara, om möjligt, smart när det gäller prioriteringar och vart man riktar sitt fokus. Så att man kan hålla kvaliteten uppe i det man gör.

Att hans olika intressen och nishade innehåll skulle krocka verkar han inte vara rädd för, snarare ser Felix Nordqvist ett samband mellan hälsa och plånbok.

Tror helt klart att det finns samband mellan människors förmåga att ta ansvar för sin hälsa och sin plånbok. Och om jag kan motivera människor att både träna och investera, då skulle jag vakna upp med ett ännu bredare leende på morgnarna.

Podcasten kommer bland annat gästas av Alexander ”the Mauler” Gustafsson, Elin Härkönen, Sebastian Tadros, Alvar Myhlback och Aron Andersson, som delar med sig om såväl framgångar som motgångar. Personliga berättelser blandas med konkreta tips och verktyg inom ämnet träning och hälsa.