Emelie Walles lanserar podcast – om våld i nära relationer: “Berör mig på djupet”

Emelie Walles

Står bakom organisationen Nätverket kvinna.

Emelie Walles är influencer och grundaren till varumärket Vibes of mind. Hon är personen bakom Nätverket kvinna, en ideell organisation som ger stöd åt kvinnor och barn som utsatts för våld och hot. Nätverket arbetar bland annat för att samla in kläder och på andra sätt stötta kvinnojourer och skyddade boenden, men också för att sprida kunskap och ökad förståelse för människor som utsätts för våld i nära relationer.

Nyligen gick Emelie Walles ut med att hon även kommer att släppa en podcast på ämnet. I podcasten “Bakom stängda dörrar” kommer profilen möta och samtala med kvinnor som delar med sig av sina berättelser. Hon kommer också prata med de människor som jobbar för en förändring och diskutera hur vi som medmänniskor kan agera. 

Nu har podcasten fått ett premiärdatum och det första avsnittet kommer finnas att lyssna på den 7 februari. 

Jag är så stolt över detta projekt och hoppas att ni vill vara med och påverka i denna otroligt viktiga fråga. Jag är så tacksam för kvinnorna som delar sina berättelser i podden. Varje fall berör mig på djupet, jag har läst sidor efter sidor i polisutredningar och i journaler. Jag har sett bilder som jagar mig om nätterna. Men detta är samtidigt min drivkraft för förändring, fall efter fall, blir jag starkare och starkare i min kraft för att detta måste få ett slut, skriver Emelie Walles om podcasten på sin Instagram.