Filip Dikmens bolag helvänder – så bra går det för Youtube-komikern

Filip Dikmen (Foto: Robert Eldrim)

Resultatet ökade med över 4000 procent. 

Under 2021 gick Filip Dikmen Entertainment AB med en förlust på 60 000 kronor, nu helvänder bolaget mot vinst. Enligt den senaste årsredovisningen, för perioden maj 2022 till april 2023, landade resultatet efter finansiella poster på nästan 3,4 miljoner kronor.

Youtube-profilen och komikern ska ha unnat sig en utdelning på 500 000 kronor, enligt noteringar i årsredovisningen. Medan bolaget skördat framgångar verkar istället profilens egna hälsa ha fått stå för notan. 

Blev utbränd

Under 2022 kom Filip Dikmen på andra plats i Let’s dance, samtidigt som han utbildade sig som jurist. Under tiden fortsatte han med sin Youtube-karriär, drev en podcast med namnet “Bete dej” och tog på sig flera åtagande som influencer och medieprofil. Det hela slutade med att han i januari 2023 gick ut med att han nått en gräns. 

Kommer enbart sluta med youtube, allt det andra fortsätter mer spontant när jag känner för det utan att följa något schema eller liknande som jag behövde med just youtube, förklarade han då för Hänt.

För några veckor sedan gjorde profilen en kort comeback till Youtube, för att tillsammans med sina vänner annonsera en kommande liveshow, “Flippa inte här”. I videon säger han att det inte är en “officiell return till youtube” men att det kan vara så. För tillfället vill han däremot fokusera på liveshowen.